Aanpak & vergoeding

Mijn uitgangspunt en dat van de van psychosociale therapie is de overtuiging dat lichaam, geest en omgeving onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Je kunt nu eenmaal niet los gezien worden van de wereld om je heen, wat je hebt meegemaakt en hoe je dit ervaart.

Door deze holistische aanpak is dit een duurzame vorm van zorg: het richt zich niet op de enkelvoudige klacht of op een enkelvoudig behandelprotocol.

We kijken naar jou als mens in z’n geheel en helpen jou om een echte positieve en blijvende verandering te realiseren. Door je handvaten en tools te bieden en gebruik te maken van jouw eigen kwaliteiten help ik je met acceptatie, leren los te laten en inzicht en dit leidt je uiteindelijk naar herstel en gezondheid.

Ik help je om je probleemoplossend- en zelfgenezend vermogen weer te vinden en gebruiken.

Zo kom jij weer thuis bij jezelf!

Hoe ziet de behandeling eruit?

Aanmelding

Via de website, telefoon of per mail kun je vrijblijvend en discreet contact opnemen. Stuur je een bericht via de mail of site? Dan hoef je alleen maar aan te geven dat je je graag wilt aanmelden. Ik neem dan contact met je op en samen plannen we afspraak voor een intake.

w

Intake

In ongeveer een uur tijd maken we kennis, kijken we of het onderlinge contact goed is en of er een klik is. Dat is de beste basis voor een succesvolle behandeling. We bespreken de hulpvraag en ik schat in of ik je kan helpen en op welke manier.

i

Behandelplan

Vond je het gesprek prettig en wil je graag verder door mij geholpen worden? Dan stel ik een behandelplan op met bijbehorende behandeldoelen. We bespreken dit plan en als we er beide een goed gevoel over hebben, dan gaan we een begeleidingsovereenkomst aan.

Behandeling

De behandeling wordt op maat voor jou opgesteld met een holistische aanpak om je hulpvraag in z’n geheel op te lossen. Daarbij gebruik ik diverse methodes. We plannen afspraken in voor gesprekken en evaluaties en soms krijg je een opdracht mee voor thuis.

Kun je bij mij terecht?

Ik behandel helaas geen mensen met ernstige psychiatrische klachten. Indien je deze klachten hebt, of dit uit het intakegesprek naar voren komt dan help ik je alsnog graag met een doorverwijzing naar de juiste hulp. Ook als je regelmatig zoveel last hebt van de klachten dat je ook buiten kantoortijden een beroep op een therapeut wilt of moet kunnen doen, verwijs ik je graag door.

Neem bij twijfel gerust contact met me op.

Vergoeding & Tarief

Indien je een aanvullende zorgverzekering hebt dan kom je eventueel in aanmerking voor een vergoeding van (een deel van) de kosten van de behandeling. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een vergoeding? Neem dan contact met me op. De behandelingen  bij Recovery Now zijn vrijgesteld van BTW.

Tarieven:

  • Psychosociale therapie          €90 per sessie (1 uur)
  • EMDR                                         €90 per sessie (1 uur)
  • Voetreflexmassage                 €80 per sessie (1 uur)
  • Verslavingshulp                       €90 per sessie (1 uur)
  • Hypnotherapie                         €135 per sessie