De virtuele maagband een succes bij overgewicht..

 

Een uniek concept voor extreem overgewicht

Bijna een jaar lang werd door het HypnoseCentrum Nederland waar ik als Hypnotherapeut ben aangesloten gewerkt aan het reeds bestaande concept van de virtuele maagband. Het gevolg is dat na uitvoerige tests en onderzoek het gehele concept opnieuw ontwikkeld is. De doorontwikkeling van de virtuele maagband resulteert in een hoger slagingspercentage bij mensen met een BMI hoger dan 30.

Voor wie is de virtuele maagband geschikt?
De virtuele maagband is niet geschikt voor iedereen! Geen enkele methode is toepasbaar op ieder mens. Mensen verschillen van elkaar dus ook de eetgewoonten zijn bij iedereen anders. Lees deze pagina aandachtig door en trek zelf je conclusies. Of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor het plaatsen van een virtuele maagband, is afhankelijk van de beoordeling van de therapeut. Deze zal meerdere factoren afwegen en bepalen of een virtuele maagband  geschikt is voor jou. In dit kader raden wij iedereen aan om eerst het gratis spreekuur te bezoeken zodat meer duidelijkheid ontstaat voordat je hiermee aan de slag gaat. Bedenk: er zijn meerdere alternatieven met directe hypnose die leiden tot het behalen van jouw persoonlijk doelgewicht. Laat je vooraf dus goed informeren!

 

Een virtuele maagband, wat is dat?

Op bewustzijnsniveau kennen we het verschil tussen werkelijkheid en fictie. Voor het onderbewustzijn maakt dit echter geen verschil. Eenmaal een maagband geplaatst in hypnose zal het onderbewustzijn zich gedragen alsof er daadwerkelijk een operatie heeft plaatsgevonden. Dit resulteert in een vol gevoel na het eten. Dit volle gevoel zorgt er weer voor dat je geen zin meer hebt om iets te eten waardoor je dus eigenlijk minder eet. Dit heeft tot gevolg dat je minder calorieën binnenkrijgt waardoor vetreserves aangesproken worden en je dus zult afvallen.

Bij het plaatsen van een maagband of maagring wordt de maag, en daarmee de maaginhoud, geringer. Je kunt dus niet meer die hoeveelheden eten die je gewend was. Het is dan ook in het algemeen een prima methode voor mensen die te veel eten. Het voorkomt echter niet dat je vaker gaat eten en zo toch teveel calorieën binnenkrijgt. Mensen die gedurende de dag vaak snoepen, tussendoortjes eten of veel suikerhoudende frisdrank drinken, doen er goed aan om na te gaan of een virtuele maagband wel een oplossing kan bieden. Ook voor zogenaamde emotie-eters zijn er betere, alternatieve methoden die toegepast kunnen worden om persoonlijke doelstellingen te halen.

 

De virtuele maagband, de afweging in jouw persoonlijke situatie

Je komt in aanmerking voor het plaatsen van een virtuele maagband als jouw Body Mass Index (BMI) 30 of hoger is. Aan de virtuele maagband zijn geen risico´s verbonden zoals dit mogelijk bij een operatie wel het geval is. Het is een veilige methode die echter alleen werkt indien je voldoende gemotiveerd bent. Wanneer je er samen met de therapeut uit bent om de virtuele maagband te laten plaatsen, ben je klaar voor een definitieve omslag in je leven. Een verandering die erop gericht is om je oude eetpatroon te doorbreken en een nieuw en gezond eetpatroon aan te leren zonder dat je er bewust al te veel moeite voor hoeft te doen. Dus door niet bezig zijn met eten, maar op een natuurlijke en gezonde manier jouw ideale gewicht bereiken.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Heb je gekozen voor de virtuele maagband, dan doorloop je een traject. Het gehele traject bestaat uit 4 behandelingen, waarbij je tussendoor opdrachten uitvoert die in het werkboekje omschreven zijn. Hoewel persoonlijke omstandigheden wijzigingen kunnen inhouden, bestaat het traject uit volgende stappen:

Op de eerste afspraak vindt een uitvoerig intakegesprek plaats. Hier wordt duidelijk aangegeven wat je mag verwachten, maar ook wat er van jou wordt verwacht. Het werkboekje wordt doorgenomen en in samenspraak met de therapeut worden doelen gesteld voor het tweede bezoek. Aansluitend vindt de eerste sessie plaats met als doel je te laten wennen aan het fenomeen hypnose. Daarnaast is dit een voorbereiding op de volgende stap.

Tijdens de tweede afspraak wordt besproken welke opdrachten vervuld zijn en worden nieuwe opdrachten geformuleerd. Dan wordt de virtuele maagband aangebracht waarbij er een simulatie plaatsvindt van een echte operatie, dit om de gegeven suggesties goed te verankeren in het onderbewustzijn. Het advies is om tussen de eerste en tweede behandeling een periode van minimaal 2 weken in acht te nemen.

De derde afspraak vindt 3/4 weken na de tweede sessie plaats. Tijdens deze afspraak worden de resultaten tot dat moment doorgenomen, worden opnieuw opdrachten geformuleerd en wordt de virtuele maagband bijgesteld.

In de vierde sessie wordt vooral ingegaan op de reden waarom iemand overgewicht heeft. Deze bronaanpak zorgt dat er geen compensatiegedrag gaat plaatsvinden. Om alle sessies goed te verzegelen, wordt een thuissessie voorgelegd. Deze dien je zelfstandig na de laatste behandeling uit te voeren. Ook na de laatste behandeling is de therapeut tot redelijke termijn beschikbaar voor het geven van persoonlijke adviezen.

Lees ook: Hoe chirurg Simon Nienhuijs denkt over de Virtuele Maagband.


Werkt het altijd?

Nee, want onder hypnose doe je niets wat jij niet wilt. Dus als je het doet, omdat anderen dat van jou verlangen, dan is de kans op succes klein.  

Wat kost het?
Het tarief is Euro 599,- voor 4 behandelingen en dient bij de eerste behandeling voldaan te worden.

Je kunt contant of via een betaalverzoek betalen. Ben je aanvullend verzekerd dan is er via de zorgverzekeraar vergoeding mogelijk. Neem contact op voor meer informatie of een gratis informatieve afspraak.